Om tilbuddet

Rideterapi er et tilbud, hvor man kan at udvikle sig i samarbejde med heste. Vi arbejder med følelsesmæssige eller psykiatriske vanskeligheder i et praktisk rum, med kroppen og sanserne i centrum. Formålet med rideterapi er øget velvære, styrket selvværd, kropsbevidsthed, bedre sociale kompetencer og empati.

Vi arbejder med relationen til hesten, rideterapeuten og eventuelt de andre deltagere på holdet. Igennem dette skaber man kontakt til hesten, og hesten åbner op for ens eget følelsesliv. Vi rider på hestene enten på ridebanen eller i den smukke natur lige bag stalden. Vi bruger ridningen til at arbejde med kropsbevidsthed og kropskontrol. Gennem hesten mærker man sin krop og naturen.

Vi har en flok nøje udvalgte og skønne Islandske rideheste. Hestene er alle rolige og gode rideheste. De har forskelligt sind og temperament og passer til forskellige mennesker.

Rideterapien tilpasses individuelt. Vi arbejder ud fra vores professionelle ståsted og en miljøterapeutisk tilgang. Vi lægger stor vægt på at tilpasse rideterapien til den enkelte elev således, at vi får skabt et rum, der er trygt at udvikle sig i.

Rideterapi kan være et tilbud både på skoleskemaet og i de unges fritid.

Målgruppe

Rideterapi tilbydes både til børn og unge, der er tilknyttet Holmstrupgård samt til udefrakommende elever. I rideterapien har vi både børn ned til 6 års alderen og unge voksne til 30 års alderen. Vores målgruppe er børn og unge med psykiatriske problematikker indenfor Holmstrupgårds målgruppe.

Vi tilbyder også rideterapi til andre institutioner som fx specialbørnehaver og psykiatriske afdelinger.

Økonomi og ansvar

Rideterapi kan bevilliges via den kommunale sagsbehandler til en dagstakst på 128,-. Det svarer til en timepris på 896,- pr. gang.

Vi tilbyder at lave beskrivelser af forløb. Prisen afhænger af opgavens omfang.

Ønskes rideterapi flere gange om ugen, opkræves der dobbelttakst.

Ofte stillede spørgsmål

Kontaktinformation

Kontakt tilbuddet

Tilbudsansvarlig

Anne Hove
Tlf.: +45 2467 2280