Vi er så stolte – vores forstander Rasmus Ladefoged Dinnesen er netop blevet udpeget af Social- og Ældreministerier Astrid Krag til at være medlem af Børnerådet.

Ministeren udtaler:

"Det er vigtigt, at børnene i Danmark har et stærkt og tydeligt talerør, og det får de med det nye Børneråd bag sig. Jeg har udvalgt de nye medlemmer, så rådet rummer en stor grad af alsidighed og en bred vifte af både faglige og personlige kompetencer. Jeg er sikker på, at medlemmerne hver kan bidrage med vigtig viden på området, og at de, sammen med forkvinden, kan skabe et solidt fagligt fundament for det videre arbejde med at sikre alle børns rettigheder og interesser i Danmark. Det er et stærkt og dynamisk råd, og jeg glæder mig meget til samarbejdet."

Børnerådet er et uafhængigt statsligt råd, der arbejder på at sikre børn og unges rettigheder. Rådets opgave er at tale børn og unges sag og sætte aktuelle spørgsmål om børn og unges liv til debat. Med udgangspunkt i FN's Børnekonvention vurderer Børnerådet de forhold i samfundet, der har indflydelse på børns rettigheder og udviklingsmuligheder. Børnerådet fungerer som rådgiver for Folketinget, regeringen og myndighederne.

Rådet er tværfagligt sammensat og består af en formand og otte medlemmer. Tilsammen har Børnerådet en bred indsigt i børns opvækst og udvikling.

Børn og unges perspektiver, tanker, meninger og oplevelser er vigtige bidrag til udviklingen af samfundets syn på børn, og børnenes holdninger og forslag er med til at kvalificere det politiske arbejde. Børnerådet inddrager derfor børnene og de unges egne meninger og giver dem mulighed for at tage del i samfundsdebatten. Læs hele pressemeddelelsen her: Børnerådet har fået nye medlemmer (sm.dk)