• Mandag den 19. september deltog Holmstrupgård i Socialområdets årlige videndelingskonference, og temaet for dette års konference var "Vidensbaseret praksis – i praksis".

    Holmstrupgård deltog i oplæg fra de andre specialområder for at bidrage til – og få - inspiration til at skabe og udvikle projekter, og Holmstrupgårds bidrag til den del var at fortælle kort om tre projekter:

  • Lærings- og kvalitetsteam om nedbringelse af tvang i samarbejde med BUA og Aarhus Kommune
  • Podcasts som en del af introduktionen til nye medarbejdere
  • Forbedringsprojekt i et samarbejde mellem afdeling Æblevangen og Skolen på Holmstrupgård vedr. skolevægring.

    Herudover afholdt Holmstrupgård et oplæg om projekt Online Ung, som i foråret blev implementeret på 2 afdelinger på Holmstrupgård som pilotprojekt. Projektet har vist sig meningsfuldt for både unge og medarbejdere, og det implementeres nu på alle Holmstrupgårds døgnafdelinger, efterfulgt af Holmstrupgårds ambulante afdelinger FoSS og Enggården samt den interne skole, ligesom det er tanken, at dele af konceptet skal tilpasses forældre og pårørende.

    Projektet har dels til formål at åbne mere op for samtaler med de unge ift. adfærd på digitale platforme – særligt via sessioner med ungegruppen, hvor de unge har set undervisningsvideoer sammen med medarbejdere og derefter drøftet indholdet og refleksioner. Videoerne er produceret af projektmedarbejdere fra Holmstrupgård og dermed tilpasset den målgruppe, vi arbejder med.

    Derudover er formålet også at klæde medarbejderne bedre på til at indgå i samtaler med de unge om brugen af digitale platforme, særligt via undervisning til og sparring mellem medarbejdere fra samtlige afdelinger.

    Der er ikke nogen tvivl om, at vidensdeling er afgørende for vores fortsatte udvikling - både på de enkelte specialområder og på tværs af specialområderne i Region Midt, så vi gik noget rigere hjem efter en berigende dag i vidensdelingens tegn.