paragraf barnets lov.jpgLoven henvender sig primært til myndighedsområdet, altså kommunerne og sagsbehandlere/(Børne- og ungerådgiver).

 

Det overordnede formål med Barnets Lov er at styrke indsatsen for børn og unge i udsatte positioner, så de modtager den rette hjælp og støtte tidligt i deres liv. Børnenes og de unges ret til omsorg, læring, personlig udvikling, trivsel, sundhed og et selvstændigt voksenliv skal sikres, og der skal gøres op med et stigmatiserende sprogbrug om børn og unge.

 

Fire centrale fokusområder er gennemgående i hele loven:

  1. Et tidssvarende børnesyn: Flere rettigheder og løbende inddragelse 
  2. Fleksible sagsforløb med større rum for socialfaglige vurderinger
  3. Rette hjælp i tide
  4. Færre skift og mere stabilitet

 

På Holmstrupgård arbejder vi kontinuerligt med inddragelse af de unge i det daglige arbejde. Det er en forudsætning for at kunne lykkes med en individuelt tilrettelagt indsats. Trivsel er en af vores kerneværdier på Holmstrupgård, for os er en forudsætning for de unges trivsel, at vi respekterer den enkelte som et selvstændigt individ med egne holdninger og meninger og møder dem med tillid og åbenhed. I løbet af de senere år har vi arbejdet med et mere eksplicit fokus på inddragelse, bl.a. som følge af vores brugerundersøgelse "Ordet er dit", der giver anledning til konkrete tiltag, som de unge ønsker fokus på. Vi sikrer barnets stemme ved at have fokus på selv- og medbestemmelsesretten i vores dagligdag.

Holmstrupgård arbejder med en række faste inddragelsesfora: Ungeråd med repræsentanter fra døgnafdelingerne, Elevråd i dagtilbuddet, ugesamtaler om den unges trivsel og behandling, teammøder, statusmøder, husmøder og ungegruppe.

 

Holmstrupgårds menneskesyn samt inddragelsespraksis er i overensstemmelse med Intentionerne i Barnets Lov. Da en af Holmstrupgårds kerneværdier er Udvikling, arbejder vi altid ud fra en målsætning om at vi kan blive bedre, også med hensyn til inddragelse, ressourcefokus og perspektivskifte.