- en X-tra indsats for X-terne unge


En donation fra Trygfonden har gjort det muligt for Holmstrupgård at tilbyde hjemmeboende unge psykisk sårbare i alderen 14 – 23 år at deltage i fritidsaktiviteter på Holmstrupgård, som også kaldes HOF-aktiviteter. Projektet hedder SiF-X og flere hjemmeboende sårbare unge har allerede takket ja til tilbuddet.

Idéen er, at der gennem den unges deltagelse på f.eks. et lille hold i motionsløb, tekstil, teater eller ridning skabes tryghed og relationer omkring en interesse - et fælles tredje.

I bedste fald vil dette kunne hjælpe de unge ud af ensomhed/isolation og frem til udvikling af selvtillid og mod, således at de unge på et tidspunkt får overskud til f.eks. at tage ud i den lokale idrætsklub, ungdomsklub eller til at få sig et fritidsjob.

Holmstrupgård har faciliteterne, kompetente undervisere, stor socialpsykiatrisk viden og erfaring samt unge, der for de flestes vedkommende er vant til åbenhed omkring deres psykiske udfordringer, og som gerne vil møde andre unge.

Der vil også blive tilknyttet frivillige unge medarbejdere som X-tra støtte på de enkelte hold.

Der vil hvert halvår blive udarbejdet et katalog med en vifte af aktivitetstilbud, som de unge kan deltage i. Der oprettes hold i det omfang, der er tilstrækkelig tilslutning til aktiviteterne.

Det er som udgangspunkt gratis at deltage, og det eneste Holmstrupgård ønsker til gengæld, er, at deltagerne medvirker ved såvel intern som ekstern evaluering.

Ved spørgsmål og ønsker om visitation kan der rettes henvendelse til Holmstrupgård på

Tlf. 78 47 86 00 eller mail holmstrupgaard@ps.rm.dk

eller kontakt projektleder for SiF-X Lise Lotte Helm direkte på mail: lisehe@rm.dk

 

Få mere information om SiF-X via nedenstående links:

http://stiften.dk/aarhus/nyt-projekt-skal-hjaelpe-saarbare-unge

http://www.nyhedsinformation.dk/artikel/VisArtikel.aspx?SiteID=NI&Lopenr=140915001

https://www.facebook.com/video.php?v=864824266869655&set=vb.207242575961164&type=2&theater