Pilen

De unge på Pilen

Pilen er beliggende på Holmstrupgård i Brabrand og har plads til otte unge mellem 12 og 23 år. Målgruppen er psykotiske unge med diagnoser hovedsageligt indenfor det skizofrene spekter.
De unge har ofte svært ved kontakten med andre, fordi kommunikationen for eksempel kan præges af tanke-forstyrrelser.

Afdeling Pilen - daglige rutiner og synlig struktur

Medarbejderne på Pilen har en bred viden og erfaring med unge med forskellige psykiatriske diagnoser. Vi arbejder miljøterapeutisk ud fra en psykodynamisk forståelse og har især fokus på samvær og kontakt i en velkendt og forudsigelig struktur.

Stor rummelighed i et roligt miljø

På Pilen er der stor rummelighed i forhold til de unge og de unge imellem. Miljøet er roligt og vi skaber en atmosfære, hvor de unge kan føle sig så trygge som muligt. De unge inddrages i egen behandling ved for eksempel at deltage i teammøder og statusmøder. 

Fritid og sociale færdigheder

De unge deltager i aktiviteter som madlavning, rengøring, tøjvask og eftermiddagsmøder. Desuden er der mulighed for kreative aktiviteter som syning, maling og smykkefremstilling. Man kan også spille spil med medarbejderne og hinanden eller spille badminton i gymnastiksalen. 

Specialiseret personale

Medarbejderne har mange års erfaring inden for socialpsykiatrisk og miljøterapeutisk arbejde. 
Det tilstræbes, at Pilens medarbejdergruppe er tværfagligt sammensat. Der er vågen nattevagt. På Pilen er der tilknyttet psykolog og psykiatrisk konsulent. En del af det miljøterapeutiske arbejde indbefatter både gruppeterapi og individuel terapi.