Tirsdag d. 13. maj var Holmstrupgårds fem forældrenetværksgrupper (Sif – Sårbare i familien), ca. 25 forældre i alt, for første gang samlet til ét og samme arrangement. Det var en aften i foredragets og hyggens tegn, idet folkene bag Sif havde inviteret Knud Kristensen, formand for Landforeningen SIND, til at holde et kort oplæg om de forskellige roller, man kan have som pårørende til et barn med psykiske vanskeligheder.


Knud Kristensen påpegede blandt andet, at at det er vigtigt, at man som pårørende husker, at der imellem disse forskellige pårørende-roller også er et ”eget liv”, hvorfor det er vigtigt både ”at sætte grænser” og ”at tage hensyn til sig selv.” I den forbindelse brugte Knud Kristensen en analogi. Det har nemlig altid undret Knud, at man som en del af sikkerhedsprocedurerne i forbindelse med flyrejser får at vide, at man skal hjælpe sig selv, før man hjælper sit barn i tilfælde af trykfald i kabinen. Trykald, der jo kan nødvendigøre, at man påfører sig iltmaske. Knud spurgte derfor en dag én stewardesse, hvorfor ovennævnte egentlig er henstillingen, hvortil hun svarede, at man risikerer at besvime, imens man hjælper sit barn, og så hjælper man i virkeligheden ikke nogen. Hvis man i stedet starter med sig selv – altså, husker at tage hensyn til sig – så har man også mere overskud til at hjælpe sit barn.

Efterfølgende blev der tændt op i grillen, og resten af aftenen stod på løs snak og socialt samvær i Holmstrupgårds kantine. Tak til alle for en rigtig god og hyggelig aften og tak til Knud Kristensen for at stille op.