Socialpsykiatri for unge

Holmstrupgård er et pædagogisk og miljøterapeutisk døgn- og dagtilbud til unge fra 12 til 23 (30) år med psykiatriske lidelser.

Holmstrupgårds behandlingstilbud er bygget op omkring en miljøterapeutisk grundstruktur med fokus på samvær og kontakt i en genkendelig og forudsigelig struktur. Herigennem skabes et trygt læringsmiljø med mulighed og grobund for udvikling af de unges kompetencer og ressourcer.

Tilbuddet er et helhedstilbud - bestående af boafdeling, skole/dagtilbud, efterværn, psykoterapi og medicinsk behandling.

Hovedsædet i Brabrand ved Aarhus er en smuk gammel proprietærgård, som huser administration, skole, værksted og 4 døgnafdelinger. 

I gåafstand fra Holmstrupgårds hovedsæde ligger vores udslusnings- og efterværns lejligheder samt et værested for de unge i Bogruppen. I Aarhus N ligger døgntilbuddet Æblevangen. Holmstrupgårds dagtilbud, Enggården, ligger i Holme, og dagtilbuddet Familier og Spiseforstyrrelser/Selvskade (FoSS) ligger i Aarhus V. Holmstrupgårds forstander, Rasmus Ladefoged Dinnesen, fortæller her kort om Holmstrupgård.

Rasmus fortæller om Holmstrupgård

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Lidt historie

Allerede i 1928 blev Holmstrupgård indrettet som hjem for sårbare unge. I starten var det kun for unge piger, men i 1975 flyttede den første unge dreng ind. I starten havde man også kun kvindelige ansatte, men godt 40 år efter Holmstrupgård blev oprettet ansatte man den første mand. Fra 1993 indgik Holmstrupgård i Aarhus Amts ungdomspsykiatriplan. Siden har Holmstrupgård udviklet sig til at være et højt specialiseret tilbud indenfor ungdomspsykiatrien.

200 dygtige medarbejdere

Personalet består af cirka 200 dygtige medarbejdere. Vi er et tværfagligt personale, som består af socialpædagoger, lærere, faglærere, psykologer, socialrådgivere, psykiatriske sygeplejere, plejere, ergoterapeuter, fysioterapeuter og faste tilknyttede speciallæger i psykiatri. Cirka 115 unge gør brug af Holmstrupgårds tilbud.