De unge på Kvisten

Kvisten ligger ved Holmstrupgård i Brabrand og har plads til ni unge mellem 14 og 23 år. Målgruppen er normalt begavede unge med autismespektrumforstyrrelser. Det er unge med for eksempel Aspergers Syndrom og psykiske lidelser som OCD, Tourettes Syndrom, depression og svær angst. 

Boafdeling Kvisten

Medarbejderne på Kvisten har erfaring med unge med forskellige psykiatriske diagnoser. Den primære opgave er at hjælpe de unge til at skabe sig et bedre liv ved at udvide deres færdigheder, øge de personlige og sociale kompetencer og evner til at indgå i relationer med andre. Vi arbejder miljøterapeutisk ud fra en psykodynamisk forståelse og har især fokus på samvær og kontakt i en velkendt og forudsigelig struktur.

Stor rummelighed i et roligt miljø

På Kvisten er der stor rummelighed i forhold til de unge og de unge imellem. Miljøet er roligt og vi skaber en atmosfære, hvor de unge kan føle sig så trygge som muligt. De unge inddrages i egen behandling ved for eksempel at deltage i teammøder og statusmøder.

Aktiviteter

De unge deltager i aktiviteter som madlavning, rengøring, tøjvask og eftermiddagsmøder. Desuden er der mulighed for kreative værksteder på afdelingen som syning, maling og smykkefremstilling. Man kan også spille spil med medarbejderne og hinanden eller spille badminton i gymnastiksalen. De unge bruger også Aktiv Fritid og flere unge bruger fritidstilbud udenfor Holmstrupgård.

Medarbejdere

Medarbejderne har mange års erfaring inden socialpsykiatrisk og miljøterapeutisk arbejde. 
Det tilstræbes, at Kvistens medarbejdergruppe er tværfagligt sammensat. Der er vågen nattevagt. På Kvisten er der tilknyttet psykolog og psykiatrisk konsulent. En del af det miljøterapeutiske arbejde indbefatter både gruppeterapi og individuel terapi.